+36 70 365 2400 info@easykit.hu

2018 április 24.-én az Easykit Magyarország csapata részt vett a jubileumi, immár 10. alkalommal megrendezett Gépész Expo rendezvényen. Bátran mondhatjuk, hogy aznap az egész épületgépész társadalom erre a szakmai kiállításra figyelt!

A rendezvénynek helyszínt adó Geréby Kúria minden szempontból jó választás volt egy ilyen nagy hagyománnyal rendelkező épületgépészeti kiállításnak, mint a Gépész Expo. A szakmai kiállítás célja egyrészt megismertetni a Gépész Holding partnereit az új termékekkel, fejlesztésekkel, illetve közelebb hozni a partnereket egymáshoz, segítve ezzel az új üzleti kapcsolatok kiépítését.

Gépész Expo – 10 év mögöttünk, 10 érv mellettünk

I. A kezdet mindig izgalmas

Első alkalommal vettünk részt a Gépész Expo kiállításon és már a megérkezésünkkor éreztük, hogy egy igazán jó rendezvény részesei vagyunk. Egy gyors parkolást követően (tágas parkoló plusz pont) az ilyenkor szokásos regisztráción kellet átesnünk, ami hamar meg is történt. Megkaptuk a minden résztvevőnek járó csomagot, ami az ajándékokon túl tartalmazott egy kártyát is, rajta egy interaktív játék részleteivel. Ezután egy kiadós reggeli várt bennünket. Azt gondolom, hogy az első Gépész Expo, amin részt vettünk nem is kezdődhetett volna jobban.

II. 2018 a lehetőségek és növekedés éve

A Gépész Expo kiállításon, mint minden más hasonló eseményen a holding tulajdonosai és vezetői tartottak egy rövid összefoglalót a tavalyi év eredményeiről, illetve a 2018-as év terveiről és céljairól. Sziládi Sándor Úr a holding egyik tulajdonosa beszámolt több raktárkapacitás bővítésről, amely nagyban segíti a partnerek zökkenőmentes kiszolgálását és elégedettségét.

2018 és az azt követő évek egyik fontos feladata és kihívása az online világban történő további fejlődés, ami érinti az internetes megjelenés erősítését, illetve a webáruház, az internetes kereskedelmi rendszer folyamatos fejlesztését is.

A 2018-as évnek pozitív előjelekkel és a további bővülés lehetőségével vágtak neki a Gépész holding-nál, amihez reményeink szerint az Easykit Magyarország is hozzá tud járulni.

III. Fontos a történelem – Gépész múzeum

A Gépész Expo kiállításon belül a Gépész múzeum is készült egy kisebb (a korlátozott hely miatt) bemutatóval, ahol a hazai épületgépész szakma régiségeit, ereklyéit nézhettük meg. A Gépész múzeum sajátossága, hogy a kiállított tárgyak jelentős része magánszemélyek felajánlásából érkezik, ezzel is megbecsülve a szakma múltját és a Gépész Holding partner kapcsolatait.

Kovács Ferenc Úr az Ép-Gépész Holding egyik tulajdonosa és a Gépész múzeum leglelkesebb pártolója a rendezvény megnyitóján oklevéllel jutalmazta mindazokat, akik támogatták a múzeum gyűjteményét.

Volt szerencsénk személyesen Kovács Úrral megtekinteni a kiállítás darabjait és öröm volt látni mindazt a lelkesedést, amivel egy-egy régi darab történetéről, működéséről és specialitásáról mesélt.

IV. Baxi

Néhány héttel ezelőtt írtunk a Baxi Olaszországi gyárlátogatásáról, amin a Szido Kft. jóvoltából vehettünk részt: az elejétől a végig láthattuk a Baxi kazánok megszületését. Természetesen a Gépész Expo egyik fő kiállítója a Baxi volt, aki a termékpalettájának minden jelentős darabját bemutatta és nem csak kívülről, de belülről is megtekinthettük ezeket a csúcs minőségű kondenzációs kazánokat.

V. Interaktivitás

A Gépész Expo partnerei közül gyakorlatilag minden jelentősebb épületgépész beszállító vállalat ott volt és képviseltette magát egy kiállítói standdal. Ezeknél a standoknál nem csak mi kérdezhettünk és kaphattunk meg minden számunkra fontos információt, hanem a kiállítók is kérdeztek tőlünk egy játék keretében. A játék menete egyszerű és gyors volt köszönhetően annak, hogy online lehetett benne részt venni (ennek nagyon örültünk) és ehhez mindössze egy okostelefonra volt szükség. Akinek nem volt okostelefonja, az a kiállítói standoknál elhelyezett tableteken tudott részt venni a játékban.

A reggeli regisztrációkor mindenki kapott egy személyre szóló azonosító kódot, amellyel a telefonunkon keresztül kapcsolódni tudtunk a kifejezetten a játékra létrehozott hálózathoz és már indulhatott is a kvíz.

Minden kiállítónál beléptünk a játékba és az ott feltett kérdésekre online válaszoltunk. A kérdések között voltak könnyen megválaszolhatónak és akadtak nehezebbek is, de mindig kaptunk segítséget, így szórakoztató és motiváló is volt a részvétel.

VI. Lehetetlen nem létezik…

A rendkívül kedvező időjárásnak köszönhetően a Gépész Expo összes kiállítói standját végig tudtunk látogatni, ahol számos érdekességgel találkozhattunk. Nemcsak épületgépész termékeket gyártó és forgalmazó cégek állítottak ki, hanem a szereléshez szükséges szerszámokat biztosító cégek is jelen voltak. Azt gondolom, nyugodtan mondhatjuk, hogy a Bosch-nál nem ismernek lehetetlent, ha szerszámról van szó.

VII. Networking

A szakmai kiállítások egyik, ha nem a legfontosabb része az új kapcsolatok építése, illetve a meglévők ápolása. Nem volt ez másképpen a Gépész Expon sem. Több kiállítóval és kollégával már jó ismerősként köszöntöttük egymást és beszélgethettünk egy jót. Ismét találkozhattunk azokkal a kollégákkal, akikkel közösen látogattuk meg a Baxi olaszországi gyárát, de több Gépész-nél dolgozó kollégával, illetve olyan stratégiai partnereinkkel is beszélgethettünk, mint a Vaillant. Az ilyen jellegű beszélgetések mindig egy kicsit kötetlenebbek, kellemesebbek, és a tapasztalat azt mutatja, hogy eredményesebbek is, mint a hagyományos irodai környezetben folyó tárgyalások.

VIII. Játszani jó

A Gépész Expo kiállítás nem a száraz szakmai előadásokról és a végeláthatatlan prezentációkról szólt, hanem számos lehetőség nyílt arra, hogy az idelátogatók egy kicsit kikapcsolódjanak, és jól érezzék magukat. Rodeó bika és (elektromos), autóverseny, hogy csak kettőt említsek azok közül, amikkel találkoztunk a Gépész Expo kiállításon. Természetesen mindent kilehetett próbálni, mi maradtunk az autóversenynél, kisebb-nagyobb sikerrel.

IX. Waffel próbája

A Gépész Expo minden kiállítója igyekezett valamilyen érdekességgel, szakmai újdonsággal és sok figyelemmel készülni a kiállításra. Volt olyan, aki komplett rendszereket hozott el és mutatott be. Ilyen volt többek között a Vaillant, aki a főbb termékei bemutatása mellett (szellőztetés, fűtés), még frissen készült waffel-el is kedveskedett minden vendége részére. Viszont volt olyan kiállító, akinél bátran a kezünkbe vehettük a szerszámot, és mi magunk is kipróbálhattuk a legmodernebb és legjobb eszközöket, technológiákat.

X. 10/10

A kiállítás több szempontból is hasznos és jó élmény volt számunkra. Megismerkedhettünk a Gépész Holding jövőbeli terveivel és célkitűzéseivel. Új kapcsolatokat építettünk és a meglévőket ápolhattuk, amik az ügyfeleink magas szintű kiszolgálását és ezzel együtt az Easykit fejlődését is segíti. A Gépész Holding az Expo 10., jubileumi alkalomából adódóan 16 gyártó termékeire 5-10% kedvezményt is biztosít az ügyfelei számára 10 napon keresztül május hónapban.

Mindent összegezve a Gépész Expo 10 pontból 10-et kapott nálunk: jól éreztük magunkat, szakmailag sokat jelentett és biztosak vagyunk benne, hogy az ügyfelek elégedettségét szolgálta az ott eltöltött idő. Kíváncsian várjuk a jövő évi újdonságokat is, már most biztosak vagyunk benne, hogy részt veszünk legközelebb is!

Pin It on Pinterest